Friluftsliv

1964, 1809, 1719, 1711, 1618, 1477, 1315 dette er høyden på noen av toppene som ligger i Eresfjord og som omkranser Eikesdalsvatnet.

Sommer som vinter er disse toppene attraktive turmål. National Geographic Adventure uttalte i 2008 at Eresfjord hadde verdens vakreste skiterreng, og vi kan med våre samarbeidspartnere tilby guidede turer til noen av disse toppene. Se www.contrastadventure.no og didadventure.no. De fleste av disse er også fullt mulig å bestige på egenhånd. Mange av stiene er godt merket og det finnes flere DNT-hytter i fjellene rundt Eresfjord.

Fra 20 juni til 20 august slippes den regulerte Mardalsfossen fri i Eikesdal dette er nord Europas høyeste foss med et samlet fritt fall på 655 meter. Et flott turmål for hele familien.

Det er gode klatremuligheter i bygda og det finnes utfordringer for både nybegynnere og mer erfarne. Her kan nevnes Via Ferrataen  på Håhammern med faste punkter og fastspent tau. Erfarne klatrere kan jo bryne seg på storvegg klatring i Goksøyra som rager 1315 meter til værs.

Eresfjord er også kjent som sykkelbygda og har blant annet fostra opp proffsyklist og NM-gull grossist Kurt Asle Arvesen. Kavli Moen Gård er et naturlig sted å starte eller ende sykkelturen over den spektakulære Aursjøveien. Bli med på sykkelritt:  Eresfjord classic og Eresffjord Grand Prix

Les mere om Eresfjord på www.eresfjord.no

Alt innhold er ©2010 Kavli Moen Gård. kontakt oss her